Elektrisch ontharen

Wil jij ook graag een gladde bovenlip? Heb je genoeg van die ongewenste haargroei op je kin? Of wil je misschien jezelf niet meer iedere keer ontharen onder de oksels of de bikinilijn? Dan is elektrisch ontharen dé oplossing voor jou!

Wat is elektrisch ontharen?

Bij het elektrisch ontharen wordt een dun steriel wegwerp-naaldje in de haarfollikel gebracht, waarna gedurende korte tijd enige stroom afgegeven wordt (de stroomsterkte zal samen met jou afgestemd worden). Hierdoor ontstaat warmte in de haarfollikel waardoor de haar loslaat en de bloedvaatjes in de follikel stollen, zodat er geen voedingsstoffen meer via het bloed naar de follikel kunnen en er dus geen haar meer op die plek kan groeien.

Behandelperiode

Een haar kent verschillende groeifasen, de eerste fase is de groeifase. Een haar die zich in deze fase bevindt, zal na het elektrisch epileren niet meer terugkomen.

Na de groeifase komt de overgangsfase en dan de rustfase. In deze fasen gaat de haar zich losmaken uit de follikel en zal er een nieuwe haar onder de oude ontstaan. Als een haar zich in één van deze fasen bevindt bij het elektrisch epileren, dan zit er dus al een nieuwe haar onder en deze haar zal dus weer terugkomen.

Ongeveer 70 % van de haren bevindt zich in de groeifase. Per behandeling zal dus 70 % van de haren effectief verwijderd worden.

Totdat het totale gebied is onthaard, zal je derhalve regelmatig een behandeling moeten ondergaan. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel 1 à 2 jaar . De hoeveelheid haren, de tijdsduur van één behandeling en het aantal jaren dat de overbeharing aanwezig is, zijn bepalend voor de behandeltijd. De periode tussen twee behandelingen wordt echter steeds groter.

Nagroei

Een haar groeit langzamer dan je denkt. Na het epileren of harsen is het beslist niet zo dat er bijvoorbeeld na een week op dezelfde plek wéér een haar groeit. Dit is een haar die er naast groeit. Gemiddeld duurt het 6 tot 10 weken voordat een haar teruggroeit. Dit betekent dat je eigenlijk pas na 2 maanden nadat je gestopt bent met het uittrekken van haren, kunt bekijken hoeveel haren je nu eigenlijk hebt.

Het is dan ook van belang dat je tussen de behandelingen van het elektrisch ontharen N I E T zelf gaat epileren. Storende haartjes kunt je beter afknippen.

 Intakegesprek

Voorafgaand aan de behandelingen vindt er altijd een intakegesprek plaats. Voor optimaal resultaat bespreken we de mogelijkheden en stellen we een behandelplan vast.
Ook krijg je dan alle informatie over de behandeling mee naar huis en dien je een informed consent in te vullen.
Hierin worden je een aantal vragen gesteld over bepaalde ziektes en/of aandoeningen en medicijngebruik. Dit kan van belang zijn bij het elektrisch ontharen. Indien zich hierin wijzigingen voordoen, dan dien je dit te melden voorafgaande aan de eerstvolgende behandeling. Uiteraard worden deze gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Wilt je graag meer uitleg krijgen over wat elektrisch ontharen voor jou kan betekenen? Neem dan contact op voor verdere informatie.