Coaguleren

Heb je last van huidoneffenheden zoals fibromen(steelwratjes), bloedblaartjes of couperose in bijvoorbeeld het gezicht? Dan kun je bij mij terecht voor een gespecialiseerde behandeling(en) om deze weg te laten halen.

Bij twijfel over de aard van de aandoening verwijs ik je naar de huisarts.

Fibromen(steelwratjes)

Fibromen zijn goedaardige bindweefselwratjes. Zij komen vaak voor op oogleden, in de hals, op de armen of in de oksel. Deze kunnen worden verwijderd door elektrocoagulatie. Hierbij worden ze met een naaldje 'weggebrand'. Deze behandeling is nagenoeg pijnloos omdat de wratjes bij de 'steel', dus net boven de huid, worden verwijderd. Hierna zal een korstje ontstaan dat na enige dagen vanzelf van de huid valt.  Na twee tot drie maanden zie je niet meer dat daar een huidoneffenheid heeft gezeten.

Couperose

Men spreekt van couperose wanneer er in het gezicht, meestal op de wangen en de neus, chronisch uitgezette, verwijde adertjes te zien zijn. Het is een aandoening die veel voorkomt en volkomen onschuldig is, maar die door veel mensen als cosmetisch storend wordt ervaren. Couperose is meestal in aanleg aanwezig en wordt veroorzaakt door zwakke aderwandjes en vaak gaat dit gepaard met een dunne/slappe huid.

Bij de behandeling van couperose tik ik met een klein naaldje op de betreffende zichtbare gesprongen haarvaatjes; hierdoor komt het bloed dat vast zit weer beschikbaar voor afvoer. Omdat tijdens deze behandeling het huidoppervlak wat rood wordt, is na een tijdje werken niet goed meer te zien waar er nog adertjes zitten. Om die reden ga ik in een volgende behandeling verder, net zo lang tot we het gewenste resultaat hebben bereikt. Na de behandeling ontstaat er een heel fijn korstje op de plekken die 'aangetikt' zijn, deze zijn met een dag of drie tot een week weer helemaal verdwenen.

Deze behandeling is aan te bevelen in combinatie met een gezichtsbehandeling met specifieke werkstoffen en de crème desensible voor thuisgebruik om de haarvaatjes als ook de collageenvezels te verstevigen.

couperose

Bloedblaartjes

Ook bij bloedblaartjes tik ik met een naaldje op de betreffende plek, waardoor het bloed dat vast zit weer beschikbaar komt voor afvoer, waardoor deze blaar vanzelf verdwijnt.

Intakegesprek

Bij de meeste huidoneffenheden wordt er een intake gehouden over het ontstaan van de aandoening. Voor optimaal resultaat bespreken we de mogelijkheden en stellen we een behandelplan vast. Ook krijgt je alle informatie over de behandeling mee naar huis.

Nazorg

Na de behandeling heeft de huid rust nodig en dient zo min mogelijk geïrriteerd te worden. Vermijd wisselende klimaatverschillen, kruidig eten en alcohol.
Om een snelle en goede genezing van de huid te bevorderen, zijn de volgende punten van belang:

* de eerste week na de behandeling niet in de zon/onder de zonnebank
* de eerste week geen peeling, geparfumeerde crèmes gebruiken
* niet aan de korstjes krabben, deze genezen vanzelf